Staking bussen na steekpartij

Chauffeurs van vervoerbedrijf BBA in Tilburg hebben gisteren urenlang hun werk neergelegd nadat een 47-jarige collega zwaargewond was geraakt bij een steekpartij. De politie heeft een 27-jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van het neersteken van de bestuurder.

De verdachte had eerder op de ochtend al een 46-jarige buschauffeur mishandeld nadat hij op de Stappegoorweg in Tilburg door een bus was aangereden. Hierbij deelde hij volgens de politie klappen uit. Kort daarna kwam bij de politie de melding van een steekpartij op het Tilburgse station binnen. De 46-jarige chauffeur die bij de aanrijding betrokken was, had toen net van bus gewisseld met zijn 47-jarige collega.

De steekpartij vond plaats toen passagiers instapten. Collega's ontzetten de chauffeur die in zijn nek gestoken was. De man is inmiddels buiten levensgevaar. De politie hield kort na het incident de 27-jarige Tilburger op ongeveer 150 meter van het station op de Spoorlaan aan. Bij zijn arrestatie had de man twee messen in zijn bezit. Hij wordt maandag aan de rechter-commissaris in Breda voorgeleid.

Collega's van de neergestoken chauffeur besloten na het steekincident het werk neer te leggen. Door het grote aantal stilstaande bussen liep het verkeer rond het station vast en stonden honderden reizigers vergeefs op een bus te wachten.

Volgens FNV-woordvoerder H. Klarenbeek worden buschauffeurs dagelijks bedreigd en geïntimideerd. ,,Het is raar, maar het hoort een beetje bij het werk.'' Klarenbeek pleit onder meer voor meer toezichthouders op straat om de veiligheid van de chauffeurs te verbeteren.