NEC behaalt in Volendam derde zege

Na twee achtereenvolgende overwinningen op FC Utrecht en FC Twente heeft NEC ook Volendam verslagen, al gebeurde dat uiterst moeizaam in het vissersdorp: 2-3. De Nijmegenaren leken aanvankelijk op een grote zege af te gaan tegen het verdedigend soms zwakke Volendam. Schuurman maakte al na 13 minuten 0-1. Hersi verhoogde zeven minuten na de openingstreffer na een fraaie actie de voorsprong tot 0-2. De ommekeer voor Volendam leek te komen na een handige actie van Steur. Wielaert haalde de technisch bekwame linkerspits onderuit, waarna Buys vanaf elf meter de achterstand kon verkleinen tot 1-2. Nadat Ebbinge de dreigende Putter omver had getrokken, mocht Buys opnieuw vanaf de stip doelman Gentenaar verslaan (2-2). Ondanks het Volendamse opportunisme moest de ploeg zich alsnog neerleggen bij een nederlaag. Een prima pass van Hersi werd 20 minuten voor tijd verzilverd door de snelle Ax: 2-3.