Klassiek

Wat heerlijk voor de moderne onbevooroordeelde jeugd van tegenwoordig, dat ze bij het loungen zo op maat worden bediend. Na `le café abstrait' zijn er nu de series `abstrait music' en `mondän' met voorgeprogrammeerde prettige crossover. Zo schakelt Le classique abstrait na wat inleidend onweer over op `Porz Gwenn' van de pianist Didier Squiban, zonder onderbreking gevolgd door cellomuziek van Debussy en Massenet. Verderop horen we onder andere nog Edward Elgar, Jürgen Knieper en een slavische dans van Dvorák.

Het is allemaal in de sfeer van de Mojo club in Hamburg waar men loungt op comfortabele banken met gratis thee, kijkend naar dia's, video's en andere loungers, luisterend naar rustige mooie muziek. Mondän is samengesteld uit `Selected Classics' die zijn `empfohlen von Klassikexperten'. Fijn voor de elite onder de loungers: muziek van Mahler, Beach Boys, Morricone en Kreidler, wie kent hem niet van de bromfiets?

Le classique abstrait 472 383-2; Mondän 1, 2 (Universal)

    • Kasper Jansen