28 Days Later

Als Alfred Hitchcock nog zou leven en hij zou op een dag besluiten dat hij Cary Grant toch liever had laten overvliegen door dat dubbeldekkertje vol insecticiden in North by Northwest, zou hij dan een dvd met een alternatief einde hebben uitgebracht? Of, als er geen budget meer was om dat te draaien, genoegen nemen met een gestoryboarde versie? Regisseur Danny Boyle (Trainspotting, The Beach) en schrijver Alex Garland (The Beach) hadden er geen moeite mee om op de dvd van de spannende postapocalyptische film 28 Days Later maar liefst drie alternatieve eindes op te nemen. Hoeveel eindes kun je bedenken aan een film waarin bloeddorstige wezens, met een snelwerkend woedevirus besmet door Engeland razen? Kortom: mag de hoop overleven of niet? Op het commentaarkanaal zijn de beide heren tamelijk openhartig over het productieproces, en ook de mindere punten van het eindresultaat verdoezelen zij niet. Filmfanaten houden ze echter nog wel even bezig met de vraag over het waarom en hoe van die eindes (eentje staat er bij de verwijderde scènes). In de boeiende documentaire Pure Rage wordt door wetenschappers becommentarieerd hoe waarschijnlijk het is dat er ooit zoiets als een psychologisch virus zal ontstaan.

28 Days Later

Film:

Extra's: