Vogels van hout

Ik ben Sanne en ik zit in groep 4. Wij hebben een knijper gehad in de klas. Die moesten wij versieren als een vogel. Duizend kinderen uit Landsmeer en duizend kinderen uit Oostzaan hebben een vogel gemaakt. Ze worden in het Twiske bij de boerderij De Marsen opgehangen.

Eigen wasknijpernieuws van Sanne Bos, 7 jaar, Landsmeer

De als zwaluwen beschilderde wasknijpers die komend weekeind en op 27 en 28 september getoond worden tijdens de manifestatie `Kunstminnaars en lokvogels' in het Twiske.

Eigen wasknijpertekening van Luc Hartog, 5 jaar, Landsmeer

Nieuwe school 5

Ik ben naar een nieuwe school gegaan, de Montessorischool in Oegstgeest. Zo ziet mijn nieuwe klas eruit.

Eigen nieuws en tekening van Noortje Nouwen, 5 jaar, Leiden

Kuil en berg

Ik ben Gerwin en ik ben met vakantie geweest in Nederland. Ik ging naar de zee, ik ging graven met mijn schepje. Ik maakte een diepe kuil en ging er ook een berg bij maken. Ik kreeg een nieuwe zwembroek. Deze tekening heb ik gemaakt bij juf Henny van handvaardigheid op de eerste les na de zomervakantie.

Eigen nieuws en vakantietekening van Erwin Giebels, 9 jaar, van de Mytylschool in Haren

Nieuwe school 1

Al een paar maanden zat ik te wachten, maar op 2 september was het dan zover: ik ging naar de middelbare school.

Toen ik hier voor het eerst kwam dacht ik dat het een heel kleine school was, maar nu ik met een loodzware boekentas van de ene verdieping naar de andere moet zeulen, blijkt dat de school toch groter is dan hij lijkt. Toch is hij erg gezellig en daar ben ik blij om. De leraren die ik tot nu toe heb gehad zijn bijna allemaal heel aardig.

Het huiswerk valt nog heel erg mee. Maar ik denk dat als we wat langer op school zitten dat dan veel meer wordt. Nou, ik vind het wel goed zo, hoor!

Ik merk echt dat er op deze school echt heel weinig op kleding of stijl gelet wordt, dat vind ik heel goed.Ik vind dat ik in een erg leuke klas zit. Er wordt niet gepest en iedereen trekt wel zo'n beetje met iedereen op. Ik hoop dat dat ook zo blijft en dat we een gezellig schooljaar krijgen met zijn allen.

Eigen nieuws van Renee Janssen, 12 jaar, uit Arnhem

Nieuwe school 2

Nou, daar kwam ik dan, die eerste dag op school. Ik wist niet waar ik heen moest, maar ik herkende iemand die bij mij in de klas zat en die ging naar de aula. Toen we daar zaten kregen we een stomme toespraak. Het gebouw vind ik redelijk saai. Toen we pauze hadden gingen we naar de aula. Daar merkte ik dat ze redelijk domme muziek draaien. De leraren zijn wel aardig. Je moet geen ruzie met ze maken, maar dat is logisch. Verder moet ik nog wel lokalen zoeken, maar dat verandert nog wel. Wiskunde is heel makkelijk, maar dat heb ik vorig jaar al gehad. En Frans vind ik best wel moeilijk, maar dat is ook helemaal nieuw. Voor de rest vind ik de vakken tot nu toe best wel meevallen.

Eigen nieuws van Reimer Duinkerken, 14 jaar, uit Arnhem

Nieuwe school 3

Het was dinsdag 2 september toen ik voor het eerst naar school ging. Ik was behoorlijk zenuwachtig, zo'n grote school. Die dag gingen we een speurtocht doen, over de hele school. Gelukkig hadden we nog geen les.

De volgende dag gingen we dan ook echt aan het werk. Ik was best wel benieuwd hoe je les krijgt op de middelbare school, en of je veel huiswerk krijgt. Maar de eerste week viel dat gelukkig mee. Wat niet meeviel was de rugzak, tjonge wat was die zwaar, dat wil je niet weten. Gelukkig kan je een kluisje huren, dat was wel nodig want anders loop je de hele tijd met zo'n zware boekentas achter je aan te slepen. Maar er is een voordeel en dat is dat ik een hele leuke klas heb. Het was meteen gezellig.

Eigen nieuws van Jorinde Kuhlmann, 13 jaar, uit Arnhem

Nieuwe school 4

Op je nieuwe school moet je gewoon jezelf blijven. Ga niet opscheppen. Maak een beetje kennis met de kinderen uit je klas. Ga niet steeds alleen zitten want dan vinden de kinderen uit de klas je ook niks aan. Luister niet naar kinderen die erge dingen doen die jij niet leuk vindt, ook al schelden ze je uit voor watje.

Eigen schooltips van Esther Jongkees, 12 jaar, uit Arnhem