Pas verschenen

De verhuizing Verhalen en gedichten over verhuizen. Prometheus, 248 blz. €12,50

Bundel met, een paar uitgezonderd, niet eerder gepubliceerde verhalen en gedichten van Nederlandse en Vlaamse auteurs over een van de stressvolste gebeurtenis in het leven. Verhuisperikelen van onder anderen René Appel, Peter Drehmanns, A.F.Th. van der Heijden, Ewoud Sanders, Maria Stahlie en Joost Zwagerman.

Charles Baudelaire: Verbeelde gedichten (Poèmes de Baudelaire en bandes dessinées). Vert. Petrus Hoosemans, Jacob Groot, Geert van Istendael, Jelle Noorman en Koen Stassijns, Atlas, 96 blz. €14,50

Zestien gedichten van Baudelaire, afzonderlijk en in verschillende stijlen gevisualiseerd door striptekenaars. Christophe Renault schreef bij ieder gedicht een tekst.

Annie van Keymeulen: Fleurs de Flandre. De Geus, 190 blz. €18,90

Vanwege de armoede verruilden veel Vlamingen hun platteland om in de mijnen van Wallonië te gaan werken. Over de vrouwen van deze Vlaamse `gastarbeiders' gaat deze vijfde roman van de Belgische schrijfster Annie van Keymeulen (1952).

Jan Rot: Meisjes.

Nijgh & Van Ditmar, 300 blz. €17,50

Roman waarin zanger, columnist en theaterman Jan Rot (1957) verslag doet van zijn `ommezwaai van panisch rondneukende jongensvreter in Amsterdam naar toegewijd echtgenoot en vader in Ossendrecht'.

Ramses Shaffey: Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.

Nijgh & Van Ditmar, 304 blz. €27,50

Verzamelbundel met liedteksten en een verhaal van Ramses Shaffy (1933) onder redactie van Vic van der Reijt en Kick van der Veer met een inleiding van Jacques Klöters en een cd waarop `Vanavond' te beluisteren valt, een niet eerder uitgebracht Shaffy-lied.

Driek van Wissen: Onverwoestbaar mooi.

Nijgh & Van Ditmar, 368 blz. €24,90

Bloemlezing ter gelegenheid van het 25-jarig dichterschap van Driek van Wissen, de meester van de rijmende poëzie. `Ik dicht wellicht heel enig in mijn soort,/ Maar dat ik mij daar zelf bij amuseer.../ Nee. Enkel door de zucht naar roem en eer/ word ik tot deze arbeid aangespoord'.