Onrust om schorpioen

In Brielle is gisteren een woning gereinigd na de ontsnapping van een aantal levensgevaarlijke schorpioenen. Het gaat om ongeveer zeventien schorpioenen waarvan een groot deel nog niet is nog niet teruggevonden. Het zijn Sahara-schorpioenen waarvan de beet, als het dier volwassen is, dodelijk is. De meeste ontsnapte schorpioenen zijn nog jonge dieren.

Woensdagavond reinigde Roteb al de beide buurhuizen naast het huis aan de Kolk waar de beestjes waren ontsnapt. De gemeente was niet op de hoogte van de ontsnapping die acht weken geleden plaatsvond. Ze kwam erachter nadat de buren van de eigenaresse een schorpioen aantroffen in hun huis. Daarop werden de beide buurgezinnen in een hotel ondergebracht en de huizen gereinigd. Burgemeester Van Viegen stuurt een brief naar het ministerie van Landbouw, Natuurbescherming en Visserij. Ze wil een verbod op gevaarlijke huisdieren vanwege de maatschappelijke onrust die in Brielle ontstond toen bekend werd dat er gevaarlijke schorpioenen waren ontsnapt.