Derde ritwinst van Petacchi in Ronde van Spanje

Alessandro Petacchi heeft gisteren de twaalfde etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De Italiaan, eerder al goed voor twee ritzeges in de Vuelta, klopte in Albacete de Duitser Erik Zabel met een klein verschil. De Amerikaan Fred Rodriguez finishte als derde. De Spanjaard Isidro Nozal behield de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van 1.48 minuut op zijn landgenoot Igor Gonzalez de Galdeano en van 3.03 minuut op Manuel Beltran, ook uit Spanje.

De Italiaan Daniele Nardello won gisteren de tweede etappe van de Ronde van Rijnland-Palts. Hij was na 185 kilometer van Koblenz naar Bad Marienberg de snelste van een kopgroep bestaande uit vijf renners. Tweede werd de Duitser Fabian Wegmann, voor de Belg Axel Merckx. Michael Boogerd ging als vierde over de finish.