Santourian weg als artistiek manager bij orkest RphO

Asadour Santourian, sinds 2001 artistiek manager van het Rottterdams Philharmonisch Orkest, legt die functie op 1 oktober neer. Hij was nauw verbonden met het nieuwe beleid van orkestdirecteur Rob Overman, die in juli vertrok na conflicten binnen het orkest. Kees Hillen, hoofd klassieke muziek van de Avro, wordt artistiek adviseur van het orkest. De musicoloog Hillen, die in dienst blijft bij de Avro, was van 1990 tot en met 2000 artistiek leider van het orkest. Voordien leidde hij o.a. de afdeling klassieke muziek van de Vara en was hij programmeur van de Matinee op de Vrije Zaterdag. Interimdirecteur Michel Verschuijl blijft tot uiterlijk 1 april 2004. Het Rotterdams Philharmonisch is nog in bespreking met chef-dirigent Valery Gergjev over de wijze waarop hij na 2005 aan het orkest en het Gergjev Festival verbonden blijft.