Roy Makaay bewijst met twee treffers waarde voor Bayern

Roy Makaay heeft gisteren voor Bayern München zijn transferwaarde van 18 miljoen euro bewezen. De spits maakte in de met 2-1 gewonnen Champions-Leaguewedstrijd tegen Celtic beide doelpunten.

Celtic kwam kort na rust op voorsprong door een rake kopbal van Thompson. In de slotfase drukte Makaay nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd. In de 73ste minuut tekende hij voor de gelijkmaker door vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de hoek te schieten. Zijn winnende treffer, in de 86ste minuut, kwam gelukkig tot stand. Doordat Schotse verdedigers en doelman Hedman mistastten op een voorzet van Makaay verdween de bal verrassend in het doel.

Internazionale versloeg in Londen Arsenal met opvallend ruime cijfers. De Italiaanse ploeg won met 3-0, mede dankzij doelpunten van Andy van der Meyde en Julio Ricardo Cruz, de Argentijnse oud-spits van Feyenoord. De andere treffer werd gemaakt door de Nigeriaan Abafemi Martins.

Olympique Lyon vierde tegen Anderlecht de rentree van de Braziliaan Juninho, die uit een strafschop voor het enige doelpunt van de wedstrijd tekende.

Dinamo Kiev versloeg Lokomotiv Moskou met 2-0. Grote man was de Braziliaanse invaller Braziliaan Rincon, die in de slotfase tweemaal scoorde.

Juventus leek tegen het Turkse Galatasaray lange tijd genoegen te moeten nemen met een 1-1 gelijkspel. Kort voor tijd bracht een doelpunt van verdediger Ferrara de Italiaanse ploeg de volle winst. Del Piero had de score geopend, waarna Hakan Sükür met een kopbal tegenscoorde.

Het debuut van Real Sociedad in de Champions League tegen Olympiakos Piraeus was niet opzienbarend, maar wel effectief. De Spaanse ploeg won met 1-0 dankzij een benutte stafschop van de Serviër Kovacevic.