Politie hoort tweede verdachte in zaak-Lusanne

Een man uit het Drentse Tweede Exloërmond wordt verdacht van medeplichtigheid aan de ontvoering Lusanne van der Gun (11) uit Oldeberkoop. Hij is dinsdag aangehouden en gehoord en inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De man is een kennis van de 63-jarige verdachte Simon S. uit het Friese Ryptsjerk, die op 5 september werd aangehouden en inmiddels heeft bekend. Vaststaat dat de hoofdverdachte Lusanne op 25 augustus in zijn eentje heeft ontvoerd. De nu gehoorde man wordt dan ook niet gezien als tweede ontvoerder. S. reed met Lusanne op 27 augustus, de dag van haar vrijlating, bij zijn vriend langs. Waarom is onbekend. De politie wil van de Drent weten wanneer hij wist dat S. Lusanne had ontvoerd en of hij hulp heeft geboden bij de verdwijning van het meisje. ,,Het enkele feit dat de hoofdverdachte bij hem gestopt is, maakt hem niet automatisch tot medeplichtige'', stelt het OM in Leeuwarden.