OM seponeert poederbrief-zaak

De militair in Irak die begin deze maand een vermeende `poederbrief' naar een vriend in Nederland stuurde, wordt niet vervolgd. Het openbaar ministerie in Arnhem heeft de zaak geseponeerd, omdat niet is gebleken dat er sprake was van opzet. De ontvanger, een 21-jarige inwoner van Gorinchem, trof bij het openen van de envelop naast een brief ook poeder aan. Hij meldde zich dezelfde dag bij de politie, die het poeder liet onderzoeken. Het bleek niet te gaan om de gevreesde miltvuur-bacterie, maar om verpulverd stucwerk. De 29-jarige verzender heeft tegenover de marechaussee in Irak verklaard dat hij in de envelop sierpleister had gestopt uit een stationsgebouw. Volgens de marechaussee sturen militairen wel vaker aandenkens aan hun buitenlands verblijf naar huis, bijvoorbeeld woestijnzand.