Zelfde concern, toch wennen

Hij werkt nog wel bij hetzelfde bedrijf, maar Erik van Snippenberg (39) moet toch wel wennen. Hij verhuisde van Londen naar Amersfoort voor GlaxoSmithKline, een van 's werelds grootste farmacieconcerns. Hij gaat de Nederlandse tak van het concern leiden, nadat hij de supervisie had over Oost-Europa vanuit de Britse hoofdstad. ,,Bij mijn vorige functie was ik meestal de helft van de week onderweg'', vertelt de vice-president, die aangeeft dat de dynamiek van de baan anders is. ,,Oost-Europa is een groeimarkt, terwijl Nederland stabieler is en meer omzet heeft'', aldus Van Snippenberg, die vooralsnog in zijn eentje is teruggekeerd naar Amersfoort en het Glaxo-kantoor in Zeist. Zijn gezin is in verband met school nog in Londen, maar volgt hem later dit jaar. Bij grote concerns is het gebruikelijk dat topmanagers om de twee à drie jaar van baan veranderen. Van Snippenberg laat in het midden of een verhuizing straks weer op de agenda staat. ,,Maar de kans dat ik bij GlaxoSmithKline Nederland mijn pensioen haal is vrij klein'', lacht hij.

Personalia@nrc.nl