Verzorger herziet zijn verklaringen in zaak-Museeuw

De Vlaamse wielerverzorger Herman Versele heeft al zijn verklaringen over de vermeende betrokkenheid van Johan Museeuw en vijf andere renners bij een grootscheeps dopingnetwerk ingetrokken. Dat meldden gisteren de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws en de tv-zender VRT. Versele zou zijn verklaring hebben ingetrokken na een gesprek met zijn raadsman. Advocaat Verstraeten ontkent echter zijn cliënt hiertoe te hebben aangezet. Versele gaf justitie in Kortrijk twaalf dagen geleden de namen van de zes renners en informatie over codetaal, die zij bezigen om doping te bestellen bij een Vlaamse veearts, die evenals de verzorger nog vastzit. De aanhouding van het tweetal volgde op huiszoekingen op 21 plaatsen, onder anderen bij de renners Museeuw, Planckaert en Peers.