The Full Monty in de gevangenis

Lucky Break is de alweer uit 2001 daterende film die de Engelse regisseur Peter Cattaneo na The Full Monty maakte. En je kunt hem niet kwalijk nemen dat hij nog eens probeerde het succes van die zes strippende werkeloze staalarbeiders in Noord-Engeland te herhalen. Maar wel dat het hem niet lukte. Lucky Break verplaatst de handeling naar een gevangenis, waar een even bont gezelschap als in The Full Monty de tijd doodt met de voorbereidingen voor musical over het leven van admiraal Nelson.

James Nesbitt heeft de ondankbare taak om acteur Robert Carlyle te doen vergeten. Deze mislukte bankrover bereidt, als hij niet met gevangenispsychiater Olivia Williams flirt, een uitbraak voor, met de uitvoering van de musical als dekmantel. Het grootste manco van de film is timing. Alle grappen doen loodzwaar en belangrijk aan. Alsof niet alleen deze film te lang op zijn uitbreng wachtte, maar de hele productie te lang heeft liggen looien.

Lucky Break. Regie: Peter Cattaneo. Met: James Nesbitt, Timothy Spall, Christopher Plummer. In: Ketelhuis, Amsterdam; Cinema, Leeuwarden; Molenstraat, Wageningen.