Internet www.nrc.nl

Dossier Rijksbegroting Alles over prinsjesdag, de miljoenennota en de rijksbegroting is te lezen in het Dossier Rijksbegroting: een overzicht van de voorstellen van het kabinet, de troonrede (behalve in het Nederlands ook in het Engels, Duits, Frans en Spaans) en De rijksbegroting 2004 in beeld: een overzicht van de inkomsten en uitgaven van het rijk en de economische stand van zaken in grafieken.

Prinsjesdag uitgelegd De scholierensite van NRC Handelsblad besteedt ook aandacht aan prinsjesdag en de rijksbegroting. Scholieren krijgen antwoord op verschillende vragen: waarom heet het prinsjesdag? Is bezuinigen de beste oplossing? Wordt er ook bezuinigd op zaken die voor jongeren belangrijk zijn? www.nrc.l/scholieren.

Wordt Nederland dommer? De klachten over het academische klimaat in Nederland zijn niet van vandaag of gisteren. De universiteiten kampen met geldgebrek, bureaucratie, anti-intellectualisme en een dalend niveau, zo is alom te horen. Is de situatie echt zo schrikbarend? Op de website een discussie: www.nrc.nl/wordtNederlanddommer.

Tien jaar terug Bezoekers van de website kunnen in het digitale krantenarchief zoeken, dat teruggaat tot 1991. Voor abonnees zijn artikelen van de laatste drie maanden gratis. Oudere stukken kosten 1,15 euro. Niet-abonnees betalen dit tarief voor alle artikelen. www.nrc.nl/archief