Driehonderd illegalen bij uitzendbureau

De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) heeft bij een uitzendbureau in het oosten van het land ruim driehonderd illegale werknemers met valse identiteitsbewijzen aangetroffen. In het kader van het opsporingsonderzoek zijn zes mensen aangehouden.

Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken vandaag bekendgemaakt. Het illegale personeel van het uitzendbureau was vooral werkzaam in de schoonmaakbranche. Het bedrijf zou belastingen en premies hebben ontdoken voor een bedrag van ongeveer 1 miljoen euro.

Het merendeel van de ruim driehonderd identiteitsbewijzen van de illegale werknemers stond als gestolen of vermist geregistreerd. Daarnaast waren ruim zeventig identiteitsbewijzen vals. In vijftig gevallen zou door het uitzendbureau verzuimd zijn een tewerkstellingsvergunning aan te vragen. Hierbij gaat het om mensen die legaal in Nederland verblijven maar die zonder vergunning niet mogen werken.

De SIOD is een onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De dienst is vorig jaar opgericht om de opsporing van fraude op het gebied van sociale zekerheid te intensiveren.