TV moet Engelse fans thuis houden

Het Britse ministerie van Sport zet alles in het werk om de rechtstreekse uitzending van de belangrijke voetbalinterland tussen Engeland en Turkije op 11 oktober aan zoveel mogelijk Britten voor te schotelen. Ze heeft de zendgemachtige betaalzender Sky gevraagd een uitzondering te maken en de tv-beelden te delen met andere zenders.

Het ministerie en de Engelse bond willen voorkomen dat Engelse fans massaal naar Istanbul reizen en daar rellen schopen. Turkije-Engeland is het beladen laatste duel in groep zeven van de kwalificatieronde voor het EK 2004 in Portugal. Turkije moet winnen om zich rechtstreeks voor dat toernooi te plaatsen, de Engelsen hebben genoeg aan een gelijkspel.De confrontatie tussen beide landen in april in Sunderland werd ontsierd door rellen en racisme. Het leverde de Engelse voetbalbond een hoge boete van de UEFA op en de ernstige waarschuwing dat het Engelse elftal bij nieuw wangedrag van de supporters niet mag meedoen aan het EK.