Shell investeert 1 mld in Rusland

Shell investeert opnieuw in Rusland. Het Nederlands-Britse olieconcern maakte vandaag bekend zijn goedkeuring te hebben gegeven aan investeringen van meer dan 1 miljard dollar in de ontwikkeling van drie olievelden in West-Siberië. Het geld wordt uitgegeven door een samenwerkingsverband van Shell en een dochterbedrijf van Sibir Energy. Beide bedrijven hebben daarin een belang van 50 procent. Shell verwacht dat de eerste olie in 2005 uit de grond komt. In 2009 wil de maatschappij dagelijks 120.000 vaten olie (van 159 liter) uit de zogeheten Salym-velden pompen.

Gerectificeerd

Shell

De kop van het bericht Shell investeert 1 mld in Rusland (16 september, pagina 13) is niet juist. Shell werkt in het beschreven project in West-Siberië samen met een dochterbedrijf van Sibir Energy. Beide bedrijven betalen de helft van de investering van 1 miljard dollar.