Minder wedstrijden in de Champions League

De Champions League kent dit seizoen na de eerste ronde met groepswedstrijden meteen een knock-outsysteem. De zestien geplaatste clubs strijden vanaf de achtste finales in een uit- en thuiswedstrijd om een plaats in de volgende ronde. Er worden dit seizoen derhalve minder wedstrijden gespeeld dan de afgelopen seizoenen: 125 duels in plaats van 157. In de vorige edities van het toernooi kende de tweede ronde ook een poulesysteem en werd de derde ronde (kwartfinales) volgens het knock-outsysteem gespeeld.

De financiële condities van de Champions League zijn ook aangepast. De premies lopen sterker op naarmate de volgende ronde wordt gehaald. Elke club ontvangt een startbedrag van 2,5 miljoen Zwitserse francs (circa 1,6 miljoen euro) plus minimaal circa 320.000 euro per wedstrijd. Dit komt neer op een bedrag van ongeveer 2 miljoen euro voor 6 groepduels. Het bereiken van de laatste 16 (de eerste twee teams per poule plaatsen zich) levert een bonus op van circa 1,6 miljoen euro en de acht kwartfinalisten ontvangen ongeveer 2 miljoen euro. De halve finale is goed voor circa 2,7 miljoen euro, de winnaar van de finale incasseert als bonus ongeveer 6,7 miljoen euro.