Iran zegt verdrag kernwapens toch niet op

Na een aanvankelijke boze suggestie dat Iran wel eens het nucleaire non-proliferatieverdrag zou kunnen verlaten, heeft Teheran gisteren verzekerd niet van plan te zijn een dergelijke stap te zetten. De Iraanse vice-president Gholamreza Aghazadeh verketterde gisteren eens te meer het recente besluit van het Internationale Atoombureau (IAEA) Iran tot 1 november de tijd te geven alle details van zijn nucleaire programma bekend te maken. Maar hij voegde eraan toe dat zijn land ,,volledig blijft meewerken'' aan de inspanningen de verspreiding van kernwapens te voorkomen. Volgens hem blijft Iran ook praten met het IAEA over de mogelijke ondertekening van een protocol dat onaangekondigde inspecties van nucleaire locaties toestaat. De VS beschuldigen Iran van een geheim kernwapenprogramma; Iran ontkent dat.