INKOMENS PUBLIEKE SECTOR OPENBAAR

Inkomens in de (semi-)publieke sector die hoger zijn dan dat van een minister worden openbaar. Een wetsvoorstel hiertoe gaat binnenkort naar de Tweede Kamer. Dat zei minister Remkes van Binnenlandse Zaken tijdens de toelichting op zijn begroting voor 2004.

Ook wil Remkes maatregelen treffen bij een bovenmatige stijging van de hoge inkomens in bijvoorbeeld de zorg en bij de woningcorporaties. Het past volgens hem niet om de topsalarissen in het bedrijfsleven wel te bekritiseren en niets te doen aan de publieke sector. ,,Het gaat om geld van de belastingbetaler.'' Onlangs nog kwam kritiek op de topsalarissen in de omroepwereld.

Hoe die maatregelen eruit zullen zien weet de bewindsman nog niet. Hij wacht op de conclusies van een commissie onder leiding van oud-minister Dijkstal over de beloning van politieke ambtsdragers.