Nieuwe cd's van Johnny Cash op komst

Van Johnny Cash, die afgelopen vrijdag op 71-jarige leeftijd overleed, zullen de komende maanden verschillende cd's worden uitgebracht. Zo kondigt Universal Music, dat tot nog toe alle delen van `American Recordings' waarop Cash samenwerkte met producer Rick Rubin uitbracht, een box van vijf cd's aan. Waarschijnlijk zal de box, met de titel Unearthed, nog dit jaar verschijnen. Vier cd's bevatten onuitgebracht materiaal van de sessies van Rubin en Cash, de vijfde bevat de hoogtepunten uit de serie `American Recordings'. Er zullen ook liedjes te horen zijn die Cash het afgelopen jaar heeft opgenomen. Deze maand verschijnt bij PIAS Johnny Cash, A Concert: Behind Prison Walls, op cd en dvd. De beelden hiervoor werden opgenomen in 1976, toen Cash optrad voor gevangenen van Nashville's Tennessee State Penitentiary.