NADER BEKEKEN

PSV is het lelijke eendje van de Champions League. De Brabantse club plaatste zich de afgelopen zes jaar voor het hoofdtoernooi, waarin hij telkens in de eerste ronde werd uitgeschakeld. De ene keer faalde PSV door onkunde, de tweede keer door pech, de derde keer door naïef aanvalsspel, enzovoorts. De Champions League is bijna een obsessie voor PSV, dat in de eredivisie beter scoort dan Ajax. De Amsterdamse club was in de middenjaren negentig achtereenvolgens winnaar, finalist en halve finalist in de Champions League. Vorig seizoen keerde Ajax, na een mindere periode, terug op het hoogste niveau en ging het in de kwartfinales eervol ten onder tegen de latere winnaar AC Milan. Feyenoord plaatste zich één keer voor de tweede ronde, niet zo vaak als Ajax, één keer meer dan PSV.