Apple beschuldigt Apple VS van schenden afspraak

De Britse platenmaatschappij Apple is een rechtszaak begonnen tegen de Amerikaanse computerfabrikant met dezelfde naam. Volgens de platenmaatschappij schendt het computerbedrijf afspraken over het gebruik van de naam. Het probleem is ontstaan sinds de Amerikanen muziek tegen betaling aanbieden in hun succesvolle webwinkel iTunes. Volgens het label, in handen van de Beatles of hun erfgenamen, is in 1991 bepaald dat de Amerikanen de naam niet in verband met muziek mochten gebruiken. Volgens een woordvoerder van Apple verschilt men met de platenmaatschappij van mening over de interpretatie van de overeenkomst. Sinds de start van het computerbedrijf in 1977 waren er al langdurige juridische gevechten over het gebruik van de naam en het logo met appel. iTunes is tot nu toe alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Er zijn 200.000 liedjes beschikbaar die samen al 10 miljoen maal werden gedownload.