Zalm krijgt 30 mld mee

Nederland is een rijk land, met vermogende onderdanen. Voor de burgers van minder welvarende landen zijn alle Nederlanders miljonair, die in geval van nood zelfs op kosten van de staat mogen leven. Daarom vormen wij een prooi waar je als hongerig roofdier vrij op mag jagen, volgens de natuurwetten.

In enkele Afrikaanse landen heeft men de jacht op ons geld verheven tot een kunst die door de popularisering van internet en e-mail geen grenzen meer kent. Vandaar dat de wereld overspoeld wordt door beleefde bedel e-mails uit met name Nigeria. De oplichters zijn meesters in het bespelen van menselijke (on)deugden als hebzucht en medelijden met minder bedeelden.

Ze beloven je een vermogen wanneer je eerst een kleinigheidje stuurt om de juiste mensen om te kopen of de incassokosten te dekken. Meer dan eens trappen mensen erin en sturen geld of laten hun bankrekening of creditcard plunderen. De benadeelden verwachten dat onze politie een paar mannetjes naar Afrika stuurt om de boeven te vangen. Helaas, die lui zijn glad en meedogenloos. Je moet niet ingaan op verleidelijke voorstellen die je bevattingsvermogen te boven gaan. Die brieven of brochures kunnen ook uit Nederland komen, denk maar aan de aandelenleaseplannen.

Hoe kan zo'n brief, fax of e-mail er uitzien? Waar moet u op letten? Dat kunt u nagaan op deze websites: http://home.rica.net/alphae/419coal/index.htm, http://members.lycos.nl/ultrascan/index.html en de Scamorama site, een leerzame en vermakelijke website over Afrikaanse oplichters: www.scamorama.com. Als Nederlandse oplichters zo'n brief zouden sturen aan Afrikanen, zou die er zo uit kunnen zien:

Geachte heer,

Wij kregen uw e-mail adres van een van uw vrienden, die u graag financieel wil steunen. Zijn naam mogen wij helaas niet noemen, omdat uw geachte vriend vindt dat een liefdevolle helper op de achtergrond moet blijven. Omdat wij zijn nobele motieven bewonderen, willen wij juist u betrekken in een ongekende en risicoloze constructie.

De spil van deze gratis geldmachine is de achtenswaardige, bekwame en godvrezende Nederlandse minister van Financiën Gerrit Zalm, die het op durft te nemen tegen Duitsland, Frankrijk en Italië, die hun tekorten alsmaar laten groeien. De moedige bewindsman vindt dat deze spilzieke landen de toekomst van de EU en de euro op het spel zetten en wil daarom desnoods het Europese Hof van Justitie inschakelen. Zijn onverzettelijke houding wekt agressie op. Fundamentalistische economen en politici van het onbekende platform `Deficit For

Wealth' zijn op weg naar Den Haag om onze vriend Zalm mores te leren, met harde hand. Daarom zal Gerrit dit weekend Nederland verlaten om de strijd tegen de tekorten in een ander (nog geheim) land voort te zetten. Wij, zijn trouwe vrienden Jan, Piet en Klaas (schuilnamen), helpen hem daarbij.

De minister ontvangt alle steun van de Nederlandse regering. Hij mag zelfs 30 miljard euro van onze staatsschuld meenemen om zijn dappere kruistocht te financieren. Wellicht denkt u, hoe kan je nou leven van schulden? Dat kan, zeker in Nederland. En daarin schuilt het geheim van de gratis geldmachine, dat wij u nu onder één voorwaarde verklappen: mondje dicht tegen iedereen! Deze schuld is een vordering op de Nederlandse overheid en heeft daarom waarde, die je bijvoorbeeld tegen 50 procent kan verkopen aan banken en instellingen met veel geld. Onze man Zalm is dus al zeker van 15 miljard euro, maar dat wil hij niet. Hij kiest ervoor zijn voordeel te delen met de gewone man, want hij is meer socialist dan liberaal, een bovendien een godvrezend man. Iemand die u volledig kunt vertrouwen. De heer Gerrit Zalm biedt u een stukje staatsschuld aan, tegen slechts 5 procent! Direct na de aankoop bemiddelen wij bij de verkoop van uw aandeel aan de banken, tegen 50 procent, gegarandeerd. Voor een minimale inleg van 10.000 euro ontvangt u dus binnen een week 50.000 euro terug. Laat ons uw bankgegevens weten en wij vertellen u per omgaande hoe u de handel van de gouden geldmachine moet overhalen. Haast is geboden, want op = op.

Met zeer veel hoogachting, Jan, Piet en Klaas, namens minister Gerrit Zalm.