VEEL BOEVEN VANGEN

Naam: Max van den Beuken (10)

Woonplaats: Delft

School: Herman Broerenschool voor (voortgezet) speciaal onderwijs te Delft

Stoornis: Prader-Willy-Syndroom.

Kenmerken: o.a. spierslapte, onbedwingbare eetlust, slaapstoornissen

,,Het leukste op school vind ik gym. Dat doe ik twee keer in de week op school. Het liefst doe ik dan klimmen en klauteren. Daar word je sterk van en dat moet ook, want ik word later geheim agent. Ik ga naast het politiebureau wonen, met een gangetje er naar toe. Voor als de dieven `s nachts willen ontsnappen. Ik ben er dan snel bij en dan slaap ik gewoon maar heel eventjes.

,,Ik heb twee juffen en veel vriendjes. Daar maak ik bijna nooit ruzie mee. Maar als het zo is, blijf ik maar twee daagjes ongeveer boos. Op mijn school zitten veel kinderen uit andere steden. Daardoor zie ik mijn beste vriend en vriendin niet in het weekend. Maar soms wel, dan halen we ze op. Ik vind de school heel leuk en de juffen weten dat ik niet alles mag eten. Maar dat weet ik zelf ook heus wel!

,,Na deze school ga ik naar de school voor politie. Mijn hond Ashley ook. Hij moet uit allerlei staven de goede pakken en dan is hij politiehond. Ik oefen nu nog niet met hem, dat komt wel op de politieschool.

,,Je moet wel slim zijn als politie. Van papa en mama krijg ik huiswerk en dat doe ik elke avond. Verder zit ik op muziekles, paardrijden, zwemmen en fysiotherapie. Dat is om mijn hele lichaam sterk te krijgen. Later ga ik heel veel sporten, met alleen af en toe een koekje of boterham er tussendoor. En dan moet ik weer een dief vangen. Met de helikopter.''

    • Aranka Klomp
    • Lisette Douma