Sterke rentree Stealens

Chaïne Stealens heeft na tweeëneenhalf jaar blessureleed (knie) een opmerkelijke rentree gemaakt in de Nederlandse volleybalploeg. In de openingswedstrijd van het vierlandentoernooi in Italië deed ze tegen het gastland twee sets mee, gisteren in het duel tegen Oekraïne zelfs vier. De knie hield het, het resultaat was ook nog positief. Nederland won met 3-2 van Oekraïne (25-16, 27-25, 23-25, 21-25 en 15-8).

Bondscoach Angelo Frigoni, die zijn team voorbereidt op het Europees Kampioenschap in Turkije, wisselde in de eerste wedstrijd tegen Italië veel. De nederlaag kon hij er niet door afwenden: 3-1.

Tegen de Oekraïnsen bleef hij lang vertrouwen houden in zijn basis. Die bestond uit Kitty Sanders, Elke Wijhoven, Irina Donets, Ingrid Visser, Francien Huurmans, Chaïne en Kim Stealens. Het spel was aanmerkelijk beter dan in het eerste duel. Niettemin had Nederland de beslissing eerder moeten forceren dan in de vijfde set.

Na afloop van de oefenserie – vandaag is Polen nog de tegenstander – beslist Frigoni wie hij meeneemt naar het EK. De kans lijkt steeds groter te worden dat Chaïne Stealens daar bij zal zijn. De ongelukkige aanvalster speelde in juni 2000 haar laatste officiële interland bij de olympische kwalificatie in Japan. Daarna leek een ernstige knieblessure een voortijdig einde te maken aan haar carrière.