Snel naar een notaris

Ik ben een vrouw van 48 jaar, in 2000 gescheiden, woon nu samen met een man en heb een samenlevingscontract. Van het huis dat ik verkocht, kochten we samen een huis. Ik heb drie kinderen, mijn vriend twee. Wanneer mijn moeder sterft, erf ik veel geld. Hoe zit dat nu? Erven zijn kinderen ook wanneer ik zou sterven? En als we beiden doodgaan, wie erft er dan? We zijn niet getrouwd.

(L.)

Uw kinderen erven van u en de zijne van hem. Niet kruislings, omdat u alleen maar samenwoont en wettelijk verder niets heeft, qua erfrecht. Gaat u beiden tegelijk dood, dan blijft dat zo. Hoe uw beider huis en uw ex in het geheel passen, weet ik niet, want ik ken uw afspraken niet. U moet beiden snel naar een notaris voor testamenten.

Adriaan Hiele beantwoordt ook vragen op de website: www.nrc.nl/hiele