Schalken in halve finale Brazil Open

Sjeng Schalken heeft bij het Brazil Open in Costa do Sauipe de halve finale bereikt. De 27-jarige Limburger versloeg de Amerikaan Vince Spadea zonder al te veel moeite in twee sets: 7-6 en 6-2.

Alleen in het begin van de eerste set had Schalken het even moeilijk. Hij brak weliswaar snel de opslag van de Amerikaanse hardhitter, maar kon een voorsprong van 3-1 niet over de streep brengen. Spadea vocht zich terug en dwong een tiebreak af.

In de beslissende reeks van de eerste set knapte er iets bij Spadea die zelfs geen enkel punt wist te maken. Schalken profiteerde koel en gaf het initiatief in de tweede set niet meer uit handen.

In de halve eindstrijd komt de kopman van het Nederlandse Davis-Cupteam uit tegen Gaston Etlis. Deze Argentijnse dubbelspecialist wist zich in Brazilië via de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Schalken, die nu dertiende van de wereld staat, is nog altijd niet uitgeschakeld voor het toernooi om de Masters Cup in november in Houston. In de Amerikaanse stad strijden de beste acht tennissers van de wereld om de officieuze wereldtitel.

John van Lottum heeft gisteren verrassend de kwartfinales bereikt van het ATP-toernooi van Boekarest. De Nederlander was door de aanhoudende regen in de Roemeense hoofdstad de voorbije dagen veroordeeld tot wachten. Gisteravond versloeg hij de Spaanse gravelspecialist Galo Blanco in twee sets: 6-1 en 7-6. Vandaag staat Van Lottum tegenover de Argentijn José Acasuso die de Rus Igor Andrejev op het matig bezette toernooi versloeg.

Dennis van Scheppingen is er bij een challengertoernooi in de Hongaarse stad Boedapest niet in geslaagd de finale te bereiken. De Nederlandse tennisser, die als tweede was geplaatst, verloor gisteren in de halve eindstrijd van de Argentijn Mariano Delfino: 6-3 en 6-3.