Nieuwe Golf en Astra in Frankfurt

Op de zestigste Internationale Automobil-Ausstellung Personenkraftwagen in Frankfurt, een van de grootste autotentoonstellingen ter wereld, zijn vandaag twintig nieuwe modellen gepresenteerd.

De grootste publiekstrekkers staan bij Volkswagen en Opel. Beide merken onthulden de opvolger van hun belangrijkste model, respectievelijk de Golf en de Astra. Andere belangrijke primeurs zijn de nieuwe Volvo S40, die niet meer in Nederland maar in het Belgische Genk wordt gebouwd, de BMW X3, een kleine terreinwagen, en de eerste compacte ruimtewagen van Ford, de C-Max.

Citroën en Fiat tonen met de C2 en de Panda nieuwe kleine auto's. Smart komt met zijn eerste vierpersoonsmodel, de ForFour. Voor de liefhebbers van sportauto's zijn er de Nissan 350 Z, de Aston Martin DB9 en de Lamborghini Gallardo, de eerste aluminium auto van deze Italiaanse VW-dochter.

De IAA duurt tot en met volgende week zondag. Naar verwachting trekt de beurs zo'n 850.000 bezoekers.