J-Lo stelt huwelijk uit/ NRC Klatergoud-Index

De Amerikaanse zangeres Jennifer Lopez, die dit weekeinde zou trouwen met acteur Ben Affleck, heeft haar huwelijk uitgesteld, omdat er teveel media aandacht voor was, meldt de BBC. Santa Barbara, bij LA, waar het huwelijk zou plaatsvinden, was al volgestroomd met cameraploegen. Er waren plannen voor drie `lokeendbruiden' om de pers te misleiden.

Actrice Georgina Verbaan, bekend van ondermeer de tv-serie en film Costa!, gaat de rol van mug spelen in de aanstaande verfilming van Bomans' boek Erik of het Klein Insectenboek.

Zal de recessie invloed hebben op de hoeden van de dames, zoals prinses Máxima en staatssecretaris Melanie Schultz, tijdens Prinsjesdag, aanstaande dinsdag? Voormalig premier Kok riep al eens op tot soberheid in hoedenopzicht.

U kunt volgende week zelf bepalen wie vanwege hoed of anderszins hoog op de NRC Klatergoud-Index moet komen te staan. Mail uw kandidaat aan klatergoud@nrc.nl, met redenen omkleed. Onder de inzenders wordt een dvd verloot.

Uit inzendingen van deze week is de volgende NRC Klatergoud-Index samengsteld:

1. Ruim op kop met de meeste stemmen staat Kim van Kooten, populair bij NRC-lezers, niet alleen vanwege haar acteertalenten, maar ook vanwege haar `leuke tv-recensies' onlangs in deze krant, aldus Geert van Dijk uit Zwijndrecht: `De redactie verandert een kop van Kim. Kim stapt meteen op, de enig juiste reactie. Columns zijn vrijplaatsen inclusief de kop.'

2.Goede tweede is acteur Gijs van Scholten Aschat: `Ook zijn bijdragen aan De vloer op van de Humanistische Omroep, in het BIM-huis, mogen wel eens worden gehonoreerd!' aldus Madeleine Klis uit Haarlemmerliede.

3. Acteur Johnny Depp en actrice Katja Schuurman delen de derde plaats op onze index.

Bepaal zelf de stand der sterren. Mail uw kandidaat voor de NRC Klatergoud-Index aan klatergoud@nrc.nl. De dvd van deze week, met twee films van Theo van Gogh, gaat naar: J.F. Stoutjesdijk, Bennekom.