IK KEN AL VEEL LETTERS

Naam: Thomas Kersten (11)

Woonplaats: Delft

School: Herman Broerenschool voor (voortgezet) speciaal onderwijs te Delft

Stoornis: autistisch

,,Ik vind het leuke van school dat ik wel eens ga buitenspelen. Of in de klas met blokjes. Het moeilijkste op school vind ik dat je dan alles weer op moet ruimen van de juf. Dan wil ik nog even doorspelen, maar ja, dan moeten we een werkblad met sommen doen. Of schrijven. Dat is soms heel leuk. Soms moet je over de lijntjes schrijven en zo.

,,Soms heb ik wel ruzie met iemand uit de klas. Ik doe dan niks. Maar als ze schoppen, schop ik terug. Ik heb Kevin wel eens geduwd, maar toen heb ik sorry gezegd. Met Danny doe ik gekke dingen. In de schuur van de school staat een fiets. Die heeft een wiel voor en twee wielen achter. Dan gaan we daarmee slippen op het schoolplein. Ik ga achterop en Danny stuurt. Je hebt ook fietsen met een wiel voor en een wiel achter. Maar dan val je om.

,,Ik kan al goed lezen. Sommige hoofdletters weet ik nog niet, maar verder al wel heel veel letters. Thuis heb ik ook boekjes, maar ik heb ze al heel lang niet meer gelezen. Ik heb bedacht dat ik dat nu weer ga doen. Soms een boekje 's avonds of zo, of in het weekend. Daar begin ik morgen mee. Of volgende week denk ik.

,,Later word ik stratenmaker. Dan maak je tegels en zand. Dat heb ik gezien, want ze gingen bij ons de straat ophogen. Op gym word ik sterk in mijn armen, want dat moet. Maar misschien ga ik later wel op de graafmachine, die doet alles vanzelf.''