HELE DOMME KINDEREN

Naam: Alinda de Jong (10)

Woonplaats: Rijnsburg

School: groep 6 van Protestants

Christelijke Basisschool de Julianaschool te Rijnsburg

Handicap: verstandelijke beperking

,,Ik hou van stickers. Als ik iets heb geschreven, krijg ik meestal van de meester een sticker in mijn schrift. Bij rekenen en taal krijg je geen stickers, dus dat vind ik maar een beetje leuk. Gym vind ik heel leuk. Geschiedenis vind ik moeilijk, daarom heb ik thuis ook een boek. Daar lees ik uit en dan moet ik op school vragen beantwoorden. Rekenen vind ik ook heel moeilijk, ik kan het gewoon niet. De juf helpt me bijna nooit. Daarom krijg ik apart werk mee naar huis, mama helpt me daarmee.

,,Als je niet goed kan rekenen, moet je van school. Van meester Marius, de directeur, moet ik eigenlijk van school. Mijn ouders moeten heel vaak met hem praten, dat is gewoon niet eerlijk. Ik krijg overal de schuld van. De directeur wil dat ik naar De Duinpieper in Noordwijk (zmlk, red.) ga, maar dat wil ik niet. Op De Duinpieper zitten alleen maar hele domme kinderen. En ik kan wel schrijven en aardrijkskunde en taal. Ik mag nu nog blijven. Daar ben ik blij om. In mijn klas zitten 24 kinderen. Ik zit altijd vooraan. Als ik achteraan zit, kan ik niet alles zien, en vooraan kan ik ook nog dingen vragen aan de juf. In de pauze speel ik meestal met Celine of Wendy, dat zijn mijn vriendinnetjes.

,,Voor de zomervakantie ben ik ook nog met schoolreisje geweest. Naar het dolfinarium in Harderwijk. Met tekenen maak ik nu vaak dolfijnen, omdat ik ze zo leuk vind. Maar meestal moeten we dingen tekenen van de meester. Eigenlijk vind ik tekenen bijna niet zo leuk.''

    • Aranka Klomp
    • Lisette Douma