GRAPJES OVER MOEILIJKE BENEN

Naam: Wesley Dekker (5)

Woonplaats: Purmerend

School: groep 2 van Christelijke Basisschool de Ploegschaar te Purmerend

Handicap: spastische benen

,,Het is niet erg dat de zomervakantie voorbij is. Ik vind school erg leuk. Op school zie ik mijn vriendje Milano weer. Mijn andere vriendje Jessey woont aan de overkant en zit ook bij mij op school.

,,Mama brengt mij naar school in een aanhangwagen achter haar fiets, een kidcar, daar past mijn broertje ook in. Deze week heb ik klassendienst. Ik mag naast juf De Zwart zitten en moet haar helpen met dingen uitdelen. Dat vind ik leuk, want de juf is heel lief. Ik ben niet verliefd op haar, want ik ga al met mama trouwen.

,,Vandaag heb ik een tekening gemaakt van een vliegtuig. Ik hou van vliegtuigen en van boten, maar vooral van auto's. Ik weet de namen van alle automerken. Vandaag heb ik ook letters op school gemaakt. Als mama het voorschrijft, kan ik mijn eigen naam al schrijven. Elke week leren wij een nieuwe letter. Ik kan nog niet lezen. Dat ga ik dit jaar leren. Ik wil graag lezen, want dan kan ik Pluk van de Petteflet zelf lezen, dat is mijn lievelingsvoorleesboek. Ik vind meneer Pen van de boekenwinkel leuk, en Pluk natuurlijk ook.

,,Later als ik groot ben, wil ik alles worden. Maar vooral een snoepjesmeneer, ik wil een snoepjeswinkel. Dan moet je wel goed al die snoepjes kunnen tellen. Ik kan dat al, heb ik van oma geleerd. Maar dit jaar leer ik het ook op school, met zo'n telraam. Ik vind alles op school wel leuk; knippen, plakken, computeren. Alleen gym vind ik iets minder. Ik kan niet zo goed klimmen en rennen als de andere kinderen, omdat ik van die moeilijke benen heb. Dat is ook zo als we tikkertje op het schoolplein doen, maar ik doe wel gewoon mee.

,,Ik ben de enige op school met zulke benen. De meisjes uit mijn klas helpen me vaak, als ik bijvoorbeeld mijn jas moet pakken. Ik word niet met mijn moeilijke benen gepest. Ze maken er wel eens grapjes over, maar ik maak ook grapjes over hen.''

    • Aranka Klomp
    • Lisette Douma