GEEN HUISWERK

Naam: Susanne Ouwendijk (13)

Woonplaats: Naaldwijk

School: Herman Broerenschool voor (voortgezet) speciaal onderwijs te Delft

Handicap: Spraak-en taalachterstand en een motorische storing in een arm

,,Ik ga met plezier naar school. Ja hoor, íkke wel. Gymmen, zwemmen, alles is leuk. Ik weet niets moeilijks op school. Lezen kan ik ook en dat doe ik ook thuis. Over paarden, want ik rij zelf ook paard. Later word ik misschien wel lesgever in paardrijden aan kinderen. Als ik niet naar school hoef, slaap ik uit. Dat doet iedereen die niet naar school hoeft toch? Dat is heel normaal. En daarna ga ik chatten op de computer.

,,Op school heb ik een beste vriendin en ik heb thuis een vriend in de buurt wonen. Die gaat naar een normale school, net als mijn broer van 15. Hij is echt zo'n normaal type, weet je wel? Hij gaat naar een normale school. Ikke niet. Waarom weet ik niet hoor, dat heb ik nooit gevraagd. Ik heb het daar nooit over. Op de normale school krijg je huiswerk. Ik niet, maar dat vind ik niet zo erg.

,,Op school moest ik een tijd geleden vaak naar de fysio. Oefeningen doen. Er was iets met mijn arm, maar ik weet niet wat. Hij deed het niet of zo. Maar dat gaat héél goed! Nu hoef ik niet meer. Ik kan weer met alles meedoen, ook met rekkenklimmen met gym. Ik merk niet eens dat ik die arm heb.

,,Elke dag moet ik heel vroeg op voor de bus. Die komt me om een uurtje of acht

halen. Dan moet ik drie kwartier in de bus. Lang hè, maar ik verveel me niet. Ik kijk naar buiten of ik ga met de buschauffeur praten. Praten vind ik heel leuk om te doen. En het is voor hem ook gezellig.''

    • Aranka Klomp
    • Lisette Douma