GEEN DINOSAURUSSEN

Naam: Nadine Wortel (14)

Woonplaats: Monster

School: Herman Broerenschool voor (voortgezet) speciaal onderwijs te Delft

Stoornis: autisme

,,Het allerleukste dat ik ken is accordeonspelen. Ik ben begonnen met accordeonspelen op 7 oktober 1999. Nu speel ik het al heel lang. Ik heb mijn accordeon wel eens meegenomen naar school, namelijk op 7 februari. Toen had ik hem voor mijn verjaardag gekregen op 6 februari. Maar ze mochten er niet aanzitten, vind je het gek? Is het nou zó raar dat ik dat niet wil? Bij het optreden met de accordeon heb ik vijf regels. Regel 1 is niet storen, regel 2 niet blèren, regel 3 niet schreeuwen, regel 4 niet boeren, regel 5 niet roken.

,,Op school vind ik aardrijkskunde wel leuk, maar laatst begon ze over dinosaurussen. Waar heb je het over, dacht ik. Dus dat vind ik niet leuk, dat snapte ik niet. Verder is alles wel goed hier. Ik heb niet echt vriendinnen, maar ja. Als ik speel met kinderen uit de klas, áls, dan geven ze me een dreun in de rug. Ja kom nou. Maar er zijn ook wel een paar leuke, al kunnen sommige kinderen ontzettend irritant zijn. Daar hou ik niet zo van.

,,Thuis heb ik ook niet zoveel vriendinnen. En ik ben niet verliefd of zo. Ik heb nog niet zo gauw iemand gevonden. Dat duurt even, een jongen vinden. Maar dat wil ik nu nog niet.

,,Na deze school ga ik misschien meer accordeon spelen. Mijn moeder helpt me daar heel goed bij, die kan heel goed spelen. Misschien ga ik wel lesgeven. Maar ik weet nog niet wanneer. Ik weet niet wanneer deze school afgelopen is, ik zit er nou al zo lang op.''