Fun Lovin' Criminals: Welcome To Poppy's

Het Amerikaanse trio Fun Lovin' Criminals begint verdacht veel op UB40 te lijken. Hoewel ze een ander soort muziek spelen, krijg je ook bij The Fun Lovin' Criminals inmiddels het idee dat er ergens een gigantische mastertape ligt opgeslagen, waar elke paar jaar naar believe een cd van getrokken kan worden - zo weinig ontwikkeling zit er in de muziek.

Net als ooit UB40, heeft Fun Lovin' Criminals het patent op een succesformule. FLC speelt zwoele, achteroverleunende talking-blues, met de killer-cool van de gangster en de Schwung van een surfer. Huey, Fast en Steve mogen graag flirten met dreiging - getuige titels als Stray Bullit en Running For Cover - maar verliezen nooit de lounge-factor uit het oog. Welcome To Poppy's is de vijfde cd in acht jaar. Het is een afwisselende plaat. Huey heeft een weinig expressieve stem en daarom spreek-zingt hij doorgaans. In sommige liedjes zingt hij, door de geraffineerde instrumentatie heeft het een mooi effect. Als het de eerste cd was geweest, dan vonden we het een revelatie.

(Sanctuary)