Boosheid onder beleggers over Ahold neemt toe

Het Spoorwegpensioenfonds (SPF) heeft zich gisteren in de rij van boze beleggers in Ahold geschaard. Eerder deze week hadden de pensioenfondsen ABP (overheid), PGGM (zorg) en PME (grootmetaal) hun ongenoegen over de beloning van de nieuwe bestuursvoorzitter A. Moberg al geuit. De brief van SPF vertoont grote gelijkenis met de kritiek van deze pensioenfondsen. Onvrede over de gevolgde procedure voert de boventoon. SPF laakt het gebrek aan openheid en duidelijkheid. SPF laat in de brief ondubbelzinnig weten dat het vertrouwen is aangetast. SPF Beheer heeft namens de pensioenfondsen van de spoorwegsector en van het openbaar vervoer een belang ter waarde van 6,7 miljoen euro in het supermarktconcern. Het waakt over een vermogen van 10 miljard euro voor ruim 100.000 werknemers, gepensioneerden en oud-werknemers in deze bedrijfstak.