Ballerina te zwaar door ijsjes eten

Het Bolsjoi Theater in Moskou heeft het contract met de bekende balletdanseres Anastasia Volosjkova opgezegd omdat ze te zwaar is.

De danseres uitte donderdag op een persconferentie haar verontwaardiging over de handelswijze van het theater. Volosjokova zei dat ze twaalf uur voordat ze haar opwachting zou maken in een uitvoering van het Zwanenmeer van Tsjaikovski een telefoontje van het Bolsjoi Theater kreeg. Een woordvoerder van het theater vertelde haar dat ze niet hoefde te komen. Haar vaste danspartner voor dit seizoen, Jevgeni Ivanchenko, zou rugklachten hebben opgelopen bij het optillen van de danseres. Het theater had geen andere partner kunnen vinden die Volosjkova aankon. Ze is groter dan de meeste andere balletdanseressen. Ze gaf op de persconferentie toe dat ze iets te zwaar is en dat dit te maken heeft met haar voorliefde voor ijsjes, zij het vooral bevroren yogurt, en mozzarella-kaas.

Volosjkova, een exuberante persoonlijkheid, denkt dat haar ontslag diepere gronden heeft. Ze beschuldigt het theater van een samenzwering tegen haar en denkt zelfs dat men haar Rusland uit wil hebben.