AFWASSEN IS LEUK

Naam: Robert Smaal (8)

Woonplaats: Ede

School: SO Scholengemeenschap

Mariëndael te Arnhem

Handicap: onaangeboren hersenbeschadiging

,,De taxi brengt mij naar school. In de taxi bel ik mijn vriendjes met mijn speelgoed-

telefoon, dan vraag ik gewoon of ze met mij gaan spelen. Ik vind de taxi zelf eigenlijk niet zo leuk, maar ik weet niet zo goed waarom niet. Het duurt niet lang voordat ik op school ben. Op school ga ik spelen of doe ik werkjes. Rekenen is leuk. Je krijgt dan letters, bijvoorbeeld een 1 en een 2 en een 3, die moet je dan in de goede volgorde leggen met een pijl. Lezen is ook leuk. Ik krijg een map en daarmee moet ik pictolezen. Petra van logo helpt mij daarmee. Dan moet je de goede zinnetjes bij de goede plaatjes doen. Op school doe ik ook de afwas, als ik rommel heb gemaakt. Sommige kinderen gaan ook afdrogen of de bekers terugzetten in de kast. Dat doe ik niet, afwassen is leuker.

,,Er zitten zes kinderen in mijn klas. Het is een leuke klas. Als de bel gaat, rennen we naar buiten. Op school is geen voetbal, dus ga ik gewoon spelen met de andere jongens. Patrick is mijn vriendje op school. Hij woont niet in Ede, dus ik zie hem na school niet.

,,Op school ga ik ook zwemmen. Met zwemmen moet ik op mijn buik liggen en op mijn rug. Ik word dan wel een beetje vastgehouden. We hebben ook gym van Kees. We doen spelletjes, zoals ballen. Ik knutsel ook op school. Dan maak ik met verf een schilderij met een poppetje, dat is leuk. Als je gaat verven, moet je wel een kwast gebruiken. Je mag niet met je handen, want die worden dan vies.''

    • Aranka Klomp
    • Lisette Douma