Informatie in handen China

China heeft vermoedelijk geheime informatie in handen gekregen die afkomstig is uit het Amerikaanse spionagevliegtuig dat in 2001 in China een noodlanding moest maken. Een recent rapport van het Pentagon meldt dat er sprake is van een ,,mogelijk verlies van, of het gecompromitteerd raken van geheime informatie'' toen het Amerikaanse vliegtuig in botsing kwam met een Chinees gevechtsvliegtuig. De bemanning vernietigde geheim materiaal, maar misschien niet alles, want ze ,,verkeerde in shock door de vliegtuigbotsing en er was heel weinig tijd voor de landing''. Het tijschrift Jane's Defense Weekly kreeg het rapport na een beroep op een wet op de openbaarheid van informatie. De bemanning zat elf dagen vast op het Zuid-Chinese eiland Hainan. Het vliegtuig kregen de VS gedemonteerd terug.