Eigen nieuws

Nieuwe school 1

Ik zit op een nieuwe school. Bij Nieuw-Vennep. En het is heel leuk. De meester is heel aardig. En de juf ook.

Groep 3, 4, 5, 6, 7, 8 zitten in mijn klas. En er zitten 15 kinderen in de klas. En als ik ziek ben zit er niemand in groep 6.

Is het leuk met zoveel kinderen? Ja. Waarom? Dan heb je veel kinderen om mee te spelen.

Eigen nieuws van Danzell Polman uit Nieuw-Vennep

Nieuwe school 2

Ik zit op de Sint Jozefschool in groep 5 in Vinkeveen. Ik was zenuwachtig om de eerste keer naar school in groep 5 te gaan. Na de middag kregen we er een nieuwe jongen bij. We moesten ook rekenen en we werkten ook aan de kalender, dan moet je een mandela inkleuren. Veel kinderen vonden de mijne mooi. Een kind zei: ,,Ik vind de jouwe mooier dan de mijne.''

Eigen nieuws van Oriana Gerritsen, 8 jaar, uit Mijdrecht

Een echte das

Hallo, mijn naam is Diego Duymaer van Twist en ik ben twaalf jaar oud. Ik ben met mijn ouders, drie zusjes en drie honden met vakantie in Frankrijk geweest. We zaten in een oude boerderij in de Auvergne. Er waren veel schuren en daar stond nog een oude koets in en alle bordjes met de namen van de koeien en paarden hingen er ook nog. Vlakbij de boerderij was een hotel en de eigenaars van dat hotel waren ook Nederlanders. Ze hadden twee honden, Storm en zijn moeder Fleur. Storm kwam elke keer naar onze tuin om met onze honden Dudu, Lakki en Soula te spelen en dan ging hij meestal een keutel laten en een plasje doen, en dan ging onze hond Dudu over de plasjes van Storm weer plasjes doen en zo ging het de hele vakantie door. Soula is een minidwergkeesje en had een nekhernia, dus konden we niet zoveel gaan wandelen.

Op de eerste maandag van de vakantie gingen we naar een meertje om ons nieuwe bootje uit te proberen. Toen mijn vader en moeder het bootje hadden opgepompt gingen mijn zusje en ik erin varen. Mijn vader en moeder en ik waren vergeten dat ik nog een bril ophad. Eerst ging het goed, maar toen had ik zin in zwemmen en sprong het water in en toen ben ik mijn bril verloren. Echt het stomste van de vakantie.

Een paar dagen later reden we naar Bourganeuf om brood te kopen. Er lag een dode das op de weg. Mijn moeder heeft die das aan de kant gelegd. Gelukkig zag ze dat de das geen kindjes had die zoogden, want haar tepels waren niet dik. Anders gingen de jongen ook dood. We hebben haar goed bekeken want dit was de eerste echte das die ik in mijn leven heb gezien.

En volgend jaar gaan we naar dezelfde boerderij.

Eigen nieuws en foto van Diego Duymaer van Twist, Den Haag

Eigen vadertekening van Doorlinde van de Ven, 6 jaar, Amsterdam