VOORKEUR MUZIEK

Pieter Wispelwey

De cellist Pieter Wispelwey, beroemd in Nederland en wereldberoemd in de rest van de wereld, speelt het melodieuze celloconcert van Dvorák bij het Orkest van het Oosten olv de Russische dirigent Nikolaj Alexejev. Verder op het programma: de Ciaconna gotica van de Nederlandse componist Cornelis Dopper en de Symfonie nr 3 van Sergej Rachmaninov.

11 sept 20u Nieuwe Buitensociëteit Zwolle res 038-4260260; 12, 13 sept 20u Muziekcentrum Enschede res 053-4858500; 14 sept 14u30 Rabotheater Hengelo res 074-2556789.

Prinsjesdagconcert

Het jaarlijkse Prinsjesdagconcert van het Residentie Orkest vindt plaats in de Dr. Anton Philipszaal aan het Spui in Den Haag en wordt 19 sept 20u herhaald in de St. Baafskerk in het Zeeuws-Vlaamse Aardenburg. Alexandru Lascae dirigeert de Symfonie in C van de jonge George Bizet, L'horloge de Flore voor hobo en orkest van Jean Francaix (soliste: Pauline Oostenrijk) en Sheherazade, het sprookjesachtig klinkende stuk van Rimski-Korsakov.

16 sept, Spui, Den Haag 20u15. Res 070-3609810.

The Cramps

Godfathers (en -mother) van de psychobilly zijn onverwoestbaar in de manier waarop ze elementen van fifties-rockabilly, freaky surfmuziek en beelden uit vergeten horrorfilms aaneenspiezen tot een van filmbloed druipende rockshow. Zanger Lux Interior beweegt zich over het podium op stillettopumps maat 45 en gitariste Ivy Rorschach hult zich in een van haar tijgercreaties. Thuis in Hollywood voorbeeldige buurtbewoners, op het podium veranderen ze in Fiends of Dope Island.

18 sept Paradiso, Amsterdam.