REGIO

ALKMAAR

Bettie Serveert

Na de country-uitstapjes van zangeres Carol van Dijk met het duo Chitlin Fooks keert haar groep Bettie Serveert sterk terug met het nieuwe album Log 22, volgens liefhebbers hun beste sinds het debuut Palomine. Na een triomfantelijk Lowlands-optreden is Bettie Serveert weer gewoon in het clubcircuit te zien.

12 sept Atlantis, Alkmaar.

Pulcinella

Holland Symfonie speelt 18 sept de Vest o.l.v. Christoph Eberle muziek van Ron Ford, Vivaldi, Stravinski (Suite uit Pulcinella) en Mozart (Symfonie nr 41 Jupiter).

18 sept 2015 De Vest. Herh.: 20 sept 20u15 Lichtfabriek Haarlem.

Ngorongo

Plien en Bianca spelen twee Gooise hartsvriendinnen op safari. Temidden van bosjesmannen, peniskokers en muggen, lijden zij aan zichzelf. Ze hebben ook in donker Afrika niets te vertellen dan roddels over de liposuctie van `Rozemarijn Renzenbrinck'. Pretentieloos en vooral voor vrouwen herkenbaar vermaak is Ngorongoro: de horreur van panty`s met laaghangend kruis, het zwelgen in liefdesverdriet, de potloodproef.

16-17 sept De Vest, Canadaplein 2. Inl 072-5191817 of www.theaterdevest.nl

HAARLEM

Kunst op papier

De jaarlijkse Kunst op Papier Dagen bleken zo succesvol, dat de beurs gesplitst werd. Morgen beginnen de Kunst op Papier voor 1950 Dagen, waaraan 13 Nederlandse kunsthandelaren deelnemen en op 3, 4 en 5 oktober is de kunst op papier na 1950 aan de beurt. Op beide beurzen zijn prenten en tekeningen te koop van bekende en minder bekende kunstenaars. Op de beurs voor oude papierkunst is onder meer werk van Jan Sluijters, Jan Toorop en P.J. Schotel te zien.

De Kunst op Papier voor 1950 Dagen, 12 sept 13-21u, 13 en 14 sept 11-18u. Frankestraat 37, Haarlem. Inl informatie@artinterim.nl of 023-5324233

HOOFDDORP

Onze jeugd

In Onze jeugd maken drie tv-sterren hun toneeldebuut: Katja Schuurman, Johnny de Mol en Teun Kuilboer. De Londense toneelhit van Kenneth Lonergan is slap, moralistisch en sentimenteel, maar de drie soapies spelen verrassend goed. Schuurman maakt geloofwaardig werk van een onvolwassen meisje. Tegenover haar is Johnny de Mol de lefgozer. Teun Kuilboer zit dicht op de huilerige puber die hij moet zijn. Dat ze hun slappe teksten zo veel kleur geven, is ook de verdienste van regisseur Peter de Baan.

13 sept Schouwburg De Meerse, Raadhuisplein 3 Inl 023-5563700 of www.onzejeugd.nl.

LEIDEN

Mariavespers

Voor de zesde keer geeft het ensemble Tragicomedia o.l.v. Stephen Stubbs een uitvoering van de Mariavespers van Monteverdi m.m.m. het blazersensmble Concerti Palatino en organist Leo van Doeselaar.

14 sept 14u30 Pieterskerk Leiden. Res VVV Ticketpoints; Uitlijn 0900-0191 (betaald); www.pieterskerk.com

OOSTKNOLLENDAM

Veldwerk

Vijfendertig beeldend kunstenaars en schrijvers lieten zich inspireren door het veenweidegebied bij het Noord-Hollandse Oostknollendam voor het project Veldwerk. Het resultaat - poëzie en beeldende kunst in de weilanden, in het water en om de boerderijen - is te zien op een bijna vier kilometer lange wandelroute langs de Schaalsmeerpolder. Veldwerk is ook per fiets of boot bereikbaar. Op zondag 7 september start een rondleiding door de Schaalsmeerpolder (14 u. vanaf de Poelboerderij) en geven de kunstenaars een toelichting op hun werk.

Veldwerk, 7 sept t/m 5 okt, za en zo 10-18u. Startpunt: Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer. Inl 075-6425969 of 06-28856460

UTRECHT

De Favorieten

Utrechtse kunstenaars presenteren hun favoriete theater. Er is werk van Olivier Provily, Payl Selwyn Norton, Wies Merkx en Maarten van Roozendaal te zien. De Onderneming speelt in de Cereolfabriek (Kanaalweg 90) de trilogie Marius, Fanny en César van Marcel Pagnol. Zondag toont de schouwburg de favorieten van het publiek: Vincent Bijlo, Bolder & Plante, De mensenhater van De Paardenkathedraal en 't Barre Land met twee dooreengeklutste komedies van Oscar Wilde.

T/m 14 sept in de schouwburg, Theater Kikker en elders. Inl 030-2302023 of www.stadsschouwburg-utrecht.nl.

ZEEWOLDE

Verbeelding

Op 13 september, de Dag van de Verbeelding, worden in Zeewolde werken van zes bekende kunstenaars toegevoegd aan het traject De Verbeelding, een kunstroute rondom Landschapspark De Verbeelding. Lawrence Weiner, Ann Veronica Janssens, Mike Tyler, Anya Gallaccio, Natalie Jeremijenko en Lothar Baumgarter ontwierpen landschapskunstwerken die op subtiele wijze ingrijpen in de natuur.

Dag van de Verbeelding. 13 sept bij De Verbeelding, De Verbeelding 25, Zeewolde. Inl 036-5227037 of www.verbeelding.nl