Hockeysters na zege op Duitsland in finale van EK

Dankzij een 5-1 zege op Duitsland hebben de Nederlandse hockeysters vanmiddag de finale bereikt van het EK in Barcelona. In de finale treft de titelverdediger zaterdag de winnaar van het duel tussen Spanje en Engeland. Nederland nam al na twee minuten een voorsprong, door toedoen van Fatima Moreira de Melo, en kwam na de gelijkmaker van Fanny Rinne even in de verdrukking. Ageeth Boomgaardt miste vlak voor rust een strafbal. Het was vandaag de eerste keer dat bondscoach Marc Lammers zijn reservekeepster Lisanne de Roever een plaats op de bank gunde. In de voorronde die Nederland maandag besloot met een doelsaldo van +38 (40-2) durfde hij het risoco van het eventuele uitvallen van eerste keus Clarinda Sinnige wel aan, en zat De Roever op de tribune.