EN VERDER

Fotomuseum

Normaal gesloten voor publiek, maar op zaterdag 13 en zondag 14 september zijn de archieven van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam te bezoeken, gecombineerd met een rondleiding over de expositie Generation van Koos Breukel met monumentale zwart-wit foto's van vijftien vrouwen en mannen, in de leeftijd tussen de dertig en veertig jaar.

Rondleiding door de kluizen en expositie Koos Breukel op za 13 en zo 14 sept om 14u en 15u30 in het Nederlands Fotomuseum, Wite de Withstraat 63, Rotterdam. Res 010-2132011 of de dag zelf bij de balie. Duur circa 1 uur, toegang €5.

Natuurboekendag

Auteurs, uitgevers, boekhandelaren, fotografen en illustratoren vertellen zondag 14 september op de Natuurboekendag in Naturalis over hun werk, laten materiaal zien en gaan het gesprek aan met de bezoekers. Ook zijn er demonstraties natuurtekenen en fotograferen en er is een natuurboekenmarkt met recent en antiquarisch werk.

Natuurboekendag in Naturalis, Darwinweg 2, Leiden. Van 10-18u. De toegang tot de Natuurboekendag is gratis, voor het museum gelden de reguliere prijzen. vanaf 18 jaar €8, 4 t/m 17 €4,50, mjk gratis. Inl www.naturalis.nl

D'Artagnan

De tentoonstelling `d'Artagnan - Gevallen voor Maastricht' is in het weekend van 13 en 14 september voor het laatst te zien in het Maastrichtse Centre Céramique. In de tentoonstelling komen de bezoekers te weten wat de vierde musketier d'Artagnan in Maastricht deed, hoe hij aan zijn einde kwam en met welke wapens er in die tijd werd gevochten. Er zijn verfilmingen van de Drie Musketiers te zien en ook de originele trouwakte van d'Artagnan met handtekening van Zonnekoning Lodewijk XIV is aanwezig. Er is een historische maquette van Maastricht en een animatiefilm over de laatste minuten van het leven van d'Artagnan.

`d'Artagnan - Gevallen voor Maastricht'. Centre Céramique, Maastricht. Rondleidingen door conservatoren. Op zondag 14 sept 14u, 15u en 16u. Rondleidingen verzorgd door de conservatoren. Entree en deelname gratis.

Stedelijk Museum Schiedam

Het Stedelijk Museum Schiedam gaat per 1 oktober voor twee jaar dicht. Met subsidies van Monumentenzorg en een bijdrage van de gemeente Schiedam, zal het gebouw worden gerestaureerd. Op 13 september mogen bezoekers de tot op heden geheime plekken van het gebouw bekijken. Tijdens rondleidingen wordt verteld wat er met het gebouw gaat gebeuren.Tot 1 oktober is ook nog CoBrA. De kleur van vrijheid te zien. Ontdek de geheime plekken van het Sted Museum Schiedam, Hoogstraat 112. Zat 13 sept. Inl 010-2463666. Di t/m za 11-17u. Zon- en feestdagen 12u30-17u. Entree €5.