Broers hakken zusters dood: `eer familie gered'

Drie Jordaanse broers hebben bekend hun twee zusters te heben doodgehakt om de eer van hun familie te redden. Dat heeft de Jordan Times gisteren gemeld. De eermoorden werden maandag in Amman gepleegd, de dag nadat het Jordaanse parlement voor de tweede maal tegen verzwaring van de straf voor dergelijke misdaden had gestemd omdat dit in strijd met de islam en de traditie zou zijn. De twee zusters, 20 en 27 jaar oud, waren uit het familiehuis weggelopen. De oudste was twee jaar geleden vertrokken om zonder toestemming van de familie te trouwen; de jongste voegde zich drie maanden geleden bij haar. Sinds januari zijn nu in Jordanië twaalf vrouwen vermoord door verwanten omdat ze de reputatie van de familie zouden hebben bezoedeld. De daders komen er nu met zes maanden gevangenis van af.