Van drukmachine naar vrachtwagen

Stork Prints, fabrikant van textieldrukkers en grafische drukmachines, krijgt een nieuwe directeur. De oude topman, Arvid Manneke (44), gaat naar vervoerder Frans Maas, waar hij lid van de raad van bestuur wordt en, als alles volgens plan gaat, in mei 2005 de leiding van het hele bedrijf overneemt. Manneke werkte eerder bij farmaceut OPG. Volgens Manneke is zijn overstap ,,heel simpel: Frans Maas is een mooi bedrijf, met veel beweging''. Ook heeft de vervoerder een `ondernemende bedrijfscultuur', maar alvorens ,,daar heel precies iets over te zeggen, moet ik me er eerst in verdiepen''. Manneke wordt opgevolgd door Dick Joustra (45), die het in Boxmeer gevestigde Stork Prints vanaf 1 oktober gaat leiden. Hij werkt al sinds 1983 bij het beursgenoteerde bedrijf, dat 1.470 werknemers heeft.

personalia@nrc.nl