Thialf blijft eigendom van Fries

IJsstadion Thialf in Heerenveen blijft eigendom van A. Zeilstra. De Friese ondernemer heeft dat gisteravond bekendgemaakt. Thialf kampt met een schuld van veertien miljoen euro en zit daarmee in grote financiële problemen.

Eind vorige week liet Zeilstra wetend at hij deze week zou ingaan op een bod van een Duits beleggingsbedrijf. De verkoop van Thialfs moederbedrijf Campagnard NV is nu echter van de baan. ,,De afgelopen 32 uur heb ik contact gehad met verschillende partijen en we gaan er voor zorgen dat Thialf een Fries bedrijf wordt. Ik kon driemaal zoveel voor de aandelen Campagnard krijgen, dan waarvoor ik ze gekocht had. Het zegt dan toch wel iets dat ik die deal heb afgeblazen'', aldus Zeilstra, die eigenaar is van een bedrijf dat voedingssupplementen verhandelt en produceert.